Praktické

Čas
Aktuální termíny hry najdete v části registrace.

Místo
Základna hry je na louce u obce Tis u Blatna (1 hod 20 min z Prahy, 3 hod z Brna). Parkoviště a příjezd jsou vyznačeny zde.

Harmonogram
Hra samotná začíná v pátek večer. Seminář pro herce cizích postav bude cca ve 20.00. Budeme ale moc rádi, pokud přijedete dříve! Pomůžete nám se zdobením lokací, stavbou stanů a navíc si můžete lépe projít terén, abyste se v něm pak neztratili. Pokud naopak můžete přijet až v pátek v noci, nebo v sobotu ráno, je to teoreticky možné. V pátek večer se hraje jen minimálně.

Hra končí v neděli (!) v poledne. Budeme rádi, když nám pak ještě pomůžete s úklidem. Protože na hru následuje jiný larp (Pravda), nebude třeba mnoho práce, protože téměř vše zůstává na místě.

Ubytování
Na hru si prosím vezměte vlastní stany. Není potřeba historické, budeme spát mimo dohled hráčů. Pokud ale máte vlastní historický stan (pouze bílý, raně středověký) a můžete nám jej půjčit pro hráče, dejte nám prosím vědět, budeme rádi a finančně se odměníme.

U tábořiště je potok s čistou vodou, která však není pitná. Pitná voda se dováží v barelech. Na místě je suché WC.

Kostým
Pokud máte, vezměte si prosím kostýmy. Ideální je jeden pro lidské postavy a jeden pro různé tvory z lesa. Lidé by měli mít nejlépe raně středověké oblečení (vikingské, románské). Pro lesní tvory většinou máme různé doplňky, pod které je dobré mít základ v přírodních barvách nebo černé. Nejvhodnější boty jsou krbce (v zásadě kůže spojovaná provázkem) nebo jiné historické boty. Pokud nemáte, tak kanady nebo podobné nerušivé boty.

Jsme v horách a může být výrazně chladněji než v nížině, zvláště v noci. Často zde také prší. Je tedy dobré mít dostatečně teplé oblečení a něco náhradního, pokud zmoknete.

Zbraně
Umíte-li šermovat, vezměte si prosím měkčené zbraně. Štíty jsou ideální kulaté, vrcholně gotické štíty prosím neberte.

Jídlo
Hra zajišťuje jídlo v sobotu (snídani, oběd, večeři) a v neděli (snídani). Mimo tyto jídla nic k dispozici nebude, kdo bude chtít svačiny, tak musí vlastní. Je třeba si vzít vlastní nádobí (ideálně dřevěné) a nádobu na pití.

Hudba
Ve složce hry je adresář Nahrávky a videa. Pomůže nám, pokud si soubory uložíte do telefonu.

Co s sebou
• stan, spacák, karimatka
• kostým, boty
• nádoba na jídlo, na pití, lžíce (Ideálně historické.)

Volitelné věci jsou:
• brašna, batoh (Během hry se nebude chodit daleko, ale přesto se může hodit s sebou nést pití apod.).
• uzavíratelná nádoba na jídlo (Na místě jsou mravenci a psi, nezajištěné jídlo může záhadně zmizet  )
• repelent
• světlo
• historický stan na půjčení
• bubny, rohy, lebky a všechny "domorodě" vypadající rekvizity